Skip to main content
Bemutató

Bemutatjuk új diákjainkat – Szabó Noémi

By 2020.09.20.No Comments

Honnan származol?

Budapest. Ott születtem, minden odaköt.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Az ELTÉ-n végeztem elemző közgazdászként, utána egy nemzetközi könyvelőcégnél húztam le két évet. Ekkor jöttem ki Buffaloba.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

Az “Organizational Leadership” programban megállás nélkül, folyamatosan vannak kurzusaink, amelyet előre megadnak. A program abszolválásához összesen tíz kurzust kell teljesítenünk, melyek a honlapon megtalálhatóak. Ebben a tavaszi félévben a következő tárgyakat fogjuk tanulni: Leadership Interactions: Teams, Coaches, & Mentors; Organizational Development and Behavior; Problem Solving and Decision Making.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Szombatonként az egyetem könyvtárában dolgozom. Így vasárnaponként pihenek, ezen a napon tudatosan nem foglalkozom sulis dolgokkal. Az istentisztelet után általában beszélgetek az otthoniakkal. Mindemellett nem szeretném az itteni időmet otthon üléssel tölteni, így igyekszem megtölteni a hétköznapjaimat is programokkal. A nagy újdonság ebben a félévben számomra, hogy egy U10-es lánycsapat segédedzőjeként tevékenykedhetem. Erre otthon munka mellett nem lenne se időm, se energiám!

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Elég sok minden van a listámon, de a realitás talaján maradva a környéket célzom meg. Régi álmom Pittsburgh felfedezése, mert a felmenőim ott éltek éveken át mielőtt visszatértek Magyarországra.

Mi hiányzik Magyarországról?

A BKV, vagyis egy működő tömegközlekedési rendszer. Na jó, viccet félretéve legjobban a közösségem és a meleg családi fészek hiányzik.

Kedvenc amerikai ételed?
Hm. Ha már muszáj valamit megemlíteni, akkor maradjunk a buffaloi csirkeszárnyaknál. Persze a kéksajtos mártással együtt.

Van-e mar olyan, ami hiányozna, ha eljönnél az Egyesült Államokból?

Az emberi kapcsolatokat jellemző egyfajta közvetlenség. Néha kifejezetten jól esik egy felületeset beszélgetni egy vadidegennel a könyvtárban vagy akár a boltban. Illetve jó újra átélni a diákélettel járó felelősségteljes szabadságot, persze ez nem kifejezetten az USÁ-hoz köthető.

Ha két mondatban kellene bemutatnod magad, mit mondanál?

Alapvetően egy csendes, visszahúzódó személynek tartom magam. Aztán jó esetben kibontakozom…

CTP

CTP