Skip to main content
Bemutató

Bemutatjuk új diákjainkat – Gyöngy Ádám

By 2020.09.20.No Comments

Honnan származol?

Bár Budapesten születtem és végeztem egyetemi tanulmányaimat, fiatalkorom meghatározó részét a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden töltöttem.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem nappalin, társadalmi tanulmányok BA, nemzetközi tanulmányok MA és levelezőn osztatlan teológia szakokon.
Munkahelyem pedig mindezek után az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságán volt.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

3 tárgyam van most a tavaszi félévben: Bevezetés a statisztikába, Etika, valamint Programtervezés és értékelés.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Szombatonként az egyetemen vannak óráim. Vasárnap délelőttönként szentmisén veszek részt, délután olvasok, filmet nézek, zenét hallgatok, főzök, vagy ha nincs itthon a lakótársam: gitározok. Ez utóbbiak igazak a szabadidőtöltés többi napjára is, kiegészítve azzal, hogy ha tehetem kimozdulok a lakásból, sokszor a városból is.

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Mivel tanulmányaim során előbb-utóbb valamilyen program keretén belül a környező nagyobb városokba el fogok jutni, vagy már el is jutottam, így most tényleg inkább a legnagyobb vágyamat nevezem meg, ami vagy megvalósul, vagy nem: szeretném levezetni a 66-os utat és ennek végén megnézni a nyugati part nagy városait: Los Angelest, Las Vegast és San Franciscot.

Mi hiányzik Magyarországról?

Bizonyos ételek, amiket itt nem vagy nem úgy lehet megfőzni vagy kapni: a töltöttkáposzta, téliszalámi. A tárgyakon túl pedig a személyes találkozás családdal, barátokkal.

Kedvenc amerikai ételed?

Nagyon ízlik a Buffalo Chicken Wings kéksajt mártással.

Van-e mar olyan, ami hiányozna, ha eljönnél az Egyesült Államokból?

Itt vettem életem első, saját autóját. Ez hiányozna, és minden bizonnyal majd hiányozni is fog. De ennek köszönhetően tudom gyűjteni szorgosan az élményeket, így azok viszont felülírják majd az esetleges hiányérzetet.

Ha két mondatban kellene bemutatnod magad, mit mondanál?

Biztosan elütném a kérdést valami általam viccesnek gondolt mondattal vagy egy filmből vett idézetet aktualizálnék magamra nézve. Mindezek után pedig adnék egy darab Raffaellót, mert az többet mond minden szónál.

CTP

CTP