Skip to main content
Bemutató

Bemutatjuk új diákjainkat – Benkő József Adorján

By 2020.09.20.No Comments

Honnan származol?

Erdélyből származok, azon belül pedig Székelyföldről, Sepsiszentgyörgyről. Gyerekkorom nagyrészét ott töltöttem, majd pedig még Lícumi éveim alatt Kolozsvárra költöztem a családommal. Mindkét várost az otthonomnak tartom.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Információ-Mérnöki szakon végeztem a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen, viszont több dologgal is foglalkoztam, mielőtt kiutaztam: Az éveim nagyrészét vállalkozással töltöttem, ugyanakkor voltam programozó és designer is, továbbá rengeteget önkénteskedtem civilszervezetekben.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

Egyenlőre Vállalati Pénzügyet és Jogot tanulok, viszont később lesz Termelésmenedzsment és HR Menedzsment is. Az egyetem nagyon jó és bár megköveteli a tanulást, hétről – hétre érzem, hogy mennyire hasznos és aktuális eszközöket kapunk a tanároktól.

Hogy töltöd a hétvégéidet, szabadidődet?

Általában a szabadidőmet a kampuszon kívül töltöm, Buffalóban vagy egy másik városban. Pont a tegnap este jöttem haza Rochesterből, ahol egy amerikai barátom családi házában néztük a Super Bowl-t. Van, hogy közben elmegyek egy koncertre, vagy megnézek egy nevezetességet, viszont nem ritka, hogy éjjelig ülök a könyvtárban és vizsgákra készülök, vagy csak örülök egy Vasárnap délutánnak, amikor tudok aludni egy keveset.

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Egyik felől az amerikai vállalatok és intézmények működését közelről, hogy mélyebb betekintést nyerjek a rendszerük működésébe. Másik felől pedig a mindennapi emberek életét és szokásait szeretném jobban megismerni.

Mi hiányzik Otthonról?

A családom és a barátaim hiányoznak a legjobban otthonról, de igazából a szokásaink és a kultúránk is.

Kedvenc amerikai ételed?

A Hamburger! Az Amerikaiak tényleg tudnak finom hamburgert csinálni és az a tervem, hogy bármelyik városba ellátogatok, megkóstolom a helyi verziót.

Van-e mar olyan, ami hiányozna, ha eljönnél az Egyesült Államokból?

A Hamburger. Továbbá a hatékony közlekedés és az itteni ismerősök, barátok.

Ha két mondatban kellene bemutatnod magad, mit mondanál?

Egy nagyon barátkozó és egyenes embernek érzem magam, valamint végtelenül kitartónak. Továbbá szeretek lovagolni, kerti partyt rendezni és programozni.

CTP

CTP