Skip to main content
Bemutató

Bemutatjuk új diákjainkat – Mojzes Gergő

By 2020.09.20.No Comments

Honnan származol?

A Dunakanyar legszebb falujából, a 3500 lelket számláló Verőcéről származom.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Pénzügy és Számvitelt tanultam, majd Turizmus-Vendéglátás alapképzést végeztem a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Féléves szakmai gyakorlatomat pedig a Colorado állambeli Colorado Springsben töltöttem az Egyesült Államokban. A vendéglátás mindig is fontos volt számomra, mesterképzésem megkezdése előtt egy olasz étterem üzletvezetőjeként dolgoztam.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

A tavaszi félévben három tantárgyat vettem fel, melyek: Üzleti etika, Vezetés, valamint Számvitel és adózás Nonprofit szervezetek számára.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Szabadidőmben az egyetemen adminisztrációs munkát látok el, illetve próbálok a clevelandi magyarság programjain aktívan részt venni. Ebbe beletartozik a helyi cserkészet foglalkozásainak, valamint a Magyar Múzeum programjainak látogatása. Vasárnap délutánonként pedig a Bocskai Rádió műsorainak lebonyolításán dolgozom.

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már a szakmai gyakorlatom alatt is volt alkalmam az Egyesült Államok néhány nevezetességét bejárnom, de a nyugati partra még nem jutottam el. Terveimben szerepel egy road trip San Diego-tól egészen Washington állam néhány kiváló borvidékéig.

Mi hiányzik Magyarországról?
Hiányzik a család, barátok és a párom Panni, aki jelenleg Magyarországon tartózkodik. Na meg persze a halászlé és a Túró Rudi ☺

Kedvenc amerikai ételed?

Ha amerikai ételekről beszélgetünk mindenki először a hamburgerre asszociál, nem hiába, hiszen kiváló burgereket készítenek. Kedvenc ételem mégis a különböző ízesítésű ’cheesecake’, az utóbbi években Magyarországon is hódító sajttorta.

Van-e már olyan, ami hiányozna, ha eljönnél az Egyesült Államokból?

A mosoly, kedvesség, közvetlenség, az emberekből áradó optimizmus. Illetve a Szentkirályi-Pigniczky család (Enese; Vajk; Bendegúz; Keve; Eszti és Endre) akik az érkezésem pillanatától fogva felkaroltak és segítettek a clevelandi magyarság köreibe beilleszkedni.

Ha két mondatban kellene bemutatnod magad, mit mondanál?
Egyszerű vidéki srácként arra neveltek, hogy minden problémára létezik elérhető megoldás. Diáktársaimnak azt üzenném, hogy járjanak nyitott szemmel, soha ne riadjanak vissza valami új megismerésétől.

CTP

CTP