Skip to main content
Bemutató

Bemutatjuk diákjainkat – Szilvay Péter

By 2020.09.20.No Comments

Honnan származol?

Budapesten születtem és dolgoztam a kiutazásomig.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

A Budapesti Gazdasági Főiskolán végeztem, valamint előtte jártam a Budapesti Műszaki Egyetemre is. A főiskola után egy saját online fókuszú marketingügynökséget alapítottam, és ott dolgoztam mint ügyvezető (candelier.hu). Multinacionális és helyi márkákkal egyaránt dolgoztunk, dolgozunk.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

Ökonometria, Stratégiai Menedzsment Információs Rendszerek, Vállalati Pénzügypolitika I., Stratégiai Marketing és People In Organizations (ezt nem tudtam jól lefordítani).

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

A szabadidőm nem létezik. Tanulok, ügyintézek, dolgozom (még csak Magyarországra interneten keresztül), és szocializálódom. Na jó, utóbbi már sorolható a szabadidő kategóriába. Nagyon szeretem amikor buli van, akár magyarokkal, akár helyiekkel. Elkezdtem involválódni a helyi startup életbe is, és később szeretnék majd urbexelni is, mint otthon. Néha kalligráfiázom is.

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Szeretném megmászni az összes felhőkarcolót! J Plusz Florida, New York, Chicago, Grand Canyon, Detroit mindenképpen. Ha ráérek, megnézném a nyugati partot is: California, San Diego, Los Angeles, Las Vegas… Valamint jó lenne minél több hullámvasutat, vidámparkot is kipróbálni.

Mi hiányzik Magyarországról?

A levesek. Na jó, egy kicsit a családom és a barátaim is.

Kedvenc amerikai ételed?

39 centes kukorica J (imádom a kukoricát).

Van-e mar olyan, ami hiányozna, ha eljönnél az Egyesült Államokból?

A kedves emberek nagyon! És a nagy tér, sok hely, széles utcák, nagy házak. Illetve az itt megismert magyar és nem magyar emberek is.

Ha két mondatban kellene bemutatnod magad, mit mondanál?

A nevem Péter. Szilvay Péter.

Komolyra fordítva: kíváncsiság, megismerési vágy által hajtott, vállalkozó természetű ember vagyok. Ezen felül nagyon érdekel a lelki jóllét (hívhatnám integrált pszichológiának is).

CTP

CTP