Skip to main content
Bemutató

Bemutatjuk diákjainkat – Nagy Henrietta

By 2020.09.20.No Comments

Honnan származol?

Erdélyből származom, Kolozsvárról, a kincses városból ahogy azt egyesek mondani szokták. Itt laktam, tanultam és dolgoztam az elmúlt 6 évben. Szülővárosom Balánbánya.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Kolozsváron végeztem az alapképzést a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán, Bank és Pénzügy szakon. Majd ugyancsak ezen az egyetemen végeztem el Vállalati Pénzügyi Menedzsment szakon a mesterképzésem. Időközben tanultam fél évet Portugáliában is az Erasmus programon keresztül.

Az utóbbi egy évben egy szoftver cégnél dolgoztam, projektmenedzserként, viszont ez mellett a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciójának elnökeként is tevékenykedtem.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

A tavaszi szemeszterre a következő négy tantárgyat vettem fel: ökonometria, informatikai rendszerek stratégiai menedzselése, vállalati pénzügyek, HR menedzsment.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Az amerikai barátokkal szinte minden hétvégére kitalálunk valami új programot: kirándulunk, közeli városokat látogatunk meg, voltunk már Kanadában, mozizunk, eljárunk hokimeccsekre, kosármeccsekre, snowboardozni, új éttermeket és ételeket próbálunk ki, zumbázunk, járok táncórákra, színházba, illetve hamarosan elkezdek dolgozni is, ami nagy részét fogja kitölteni az időmnek, viszont azt fogom csinálni, amit szeretek: rendezvényeket fogok szervezni, éppen ezért ez egyben a hobbi kategóriába is sorolható.

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Ha tehetném körbeutaznám egész Amerikát, viszont ha ki kellene emelnem pár helyet akkor az a következő lenne: Toronto, Boston, New York, Chicago, Cleveland, Washington DC, Miami, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon. Idén tervezzük hogy ellátogatunk ezekre a helyekre, de ezen kívül Dél-Amerika még egy nagy álmom, viszont egyelőre még nincs tervben, hogy ellátogassak oda. Talán jövőre!

Mi hiányzik Erdélyből?

Erre a kérdésre szerintem mindenki azzal válaszolna, hogy az EMBEREK. A család, barátok, közös pillanatok. De természetesen hiányoznak a finom, hazai ételek, illetve a kávé, mivel az itteni kávé nem az igazi.

Kedvenc amerikai ételed?

A legtöbb étel, amit itt szeretek az nem feltétlenül amerikai. Nagyon finom kínai, mexikói és egyéb ételeket ettem. Azt is mondják saját magukról az amerikaiak, hogy nincs jellegzetes ételük. Amit viszont különösebben szeretek a suli éttermében, és szinte folyamatosan tudnám enni az a “grilled cheese”, ami effektív két darab piritós kenyér egymásra borítva közötte olvasztott sajttal.

Van-e mar olyan, ami hiányozna, ha eljönnél az Egyesült Államokból?

Másfél hónapja vagyok itt, de már első pillanattól kezdve beleszerettem Amerikába. Ha haza kellene menjek hiányozna az emberek kedvessége és közvetlensége, a kampusz, az újdonsült barátságok, az hogy minden nap angolul beszélhetek, az hogy minden nap tanulok valami új dolgot, egyszóval minden.

Ha két mondatban kellene bemutatnod magad, mit mondanál?

Egy nagyon pozitív és optimista embernek gondolom magam, aki a végsőkig küzd az álmaiért. Úgy gondolom, hogy csak akarat és felfogás kérdése, hogy az ember boldog legyen és elérje mindazt amit szeretne. 

CTP

CTP