Skip to main content
Bemutató

Bemutatjuk diákjainkat – Nógrádi Kata

By 2020.09.19.No Comments

Hol tanulsz most?

A Medaille College-ban tanulok, pszichologia szakon. 

Honnan származol?

Budapesten szulettem es ott is nottem fel.

Ki/kik a tesóid?

Negy noverem van (Agi, Cili, Mari, Zsoka) es egy ocsem (Peter). Legidosebb noverem rezidens orvoskent, elsok kozott volt kint Buffaloban meg 1999-ben, az akkor meg eppen csak indulo CTP programon keresztul.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Gimnazium utan, gyorsan kellett dontenem, igy az Egeszsegugyi Foiskolan kotottem ki, habar pszichologia es uzleti vilag is vonzott. Gyogytornasz es gyermek-ifjusag vedelmi tanacsado szakokat vegeztem el. Kulonbozo helyeken szereztem tapasztalatokat: Mint onkentes allamigondozott gyerekekkel foglalkozom 1997 ota. Emellett mindig dolgoztam is: a foiskola utan eloszor a Mav Korhazban, gyogytornaszkent, de sok mas dolog is erdekelt, igy az elmult tiz eveben sok retu tapasztalatokat szereztem mas poziciokban is. Kiprobaltam magam a repteren, mint check-in-es, a Magyar Voroskeresztnel, mint a gazdasago igazgato asszisztense, aztan a hires es anno nagy siker sztori, MBT  (nepszeru gyogy-cipo) vallalkozasban dolgoztam, mint gyogytornasz instructor es gyakorlatilag MBT-ket adtam el, majd a TATA  multiceges vilagban egy gyogyszeripari projektben vettem reszt tobb even at.  Mielott Buffaloba kijottem Agliaban, mint live-in carer dolgoztam egy ideig.                    

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

Evolutionary psychology, Cognitive psychology, Research Method, Development psychology. Szerencsere csak majusig tart a nagyon nehez resze a kepzesnek. Majus vegetol gyakorlaton veszek reszt, es csak ket uj tantargyam lesz, azt igertek, sokkal kevesbe lesz megterhelo, mint az elso felev.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

Januar 18-an erkeztem, sok a leadando dolgozat es teszt, igy intenziven tanulok, de talalkozom egy-ket ismerosommel is, idonkent voltam bible study-n, nagyon jo a viszony az amerikai holggyel, akinel lakom, sokat beszelgetunk, egyutt szoktunk vacsorazni. Voltam moziban is parszor, illetve a „magyar esemenyeken”. Viszonylag sokat beszelek otthoni barataimmal , csaladommal skypon, viberen. Van egy kedvenc olasz kavezom az allatkert mellett, ami tolunk ot percre van. Ha nagyon elegem van a tanulasbol, atmegyek  es megiszomegy capuccinot.:)

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Talan a deli es nyugati allamokat, Texast es Virginiat, meg a hires nemzeti parkok nemelyiket is. Remelem tobb utazast is meg tudok majd szervezni.

Mi hiányzik Magyarországról?

Baratok es csalad. Kulonosen most, Husvetkor hianyoztak…

Kedvenc amerikai ételed?

Cheese-cake es en szeretem a hot-dog-ot is…:)

Van-e mar olyan, ami hiányozna, ha eljönnél az Egyesült Államokból?

Etel biztos nincs. Az emeberek baratsagos nyitottsaga valoszinuleg. Ez a baratsagos attitud, allitolag Buffalora kulonosen igaz.    

Mi a legfőbb hétköznapi beszédtéma nálatok?

Tanulas, beszelgetesek mindenfelerol, talan viszonylag gyakran beszelunk a haz tulajdonosaval kulturakrol es vallasrol.           

Mitől tartasz és miben reménykedsz?

Nehany egyetemi feladat igy az elejen neheznek bizonyult. Mostmar talan kezdek hozzaszokni az itteni stilushoz. Abban remenykedek, hogy az itt szerzett tapasztalatok es uj kepesites(ek)-en keresztul sikerul olyan lehetosegekhez jutnom, amikkel valoban elegedett leszek.

Ha két mondatban kellene bemutatnod magad, mit mondanál?

Nyitott, baratsagos, segitokesz, sok szempontbol eros embernek gondolom magam, aki hajlando jo ugyekert tenni. Komoly ertekrend menten igyekszem elni az eletem, de ez nem zarja ki, hogy a humor es jo kedv is alapvetoen fontos elemei a mindennapjaimnak. 

CTP

CTP