Skip to main content
Esemény

Adománygyűjtő Est 2014

By 2020.09.19.No Comments

Idén is megrendezésre került a Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány éves adománygyűjtő estje. 2014. október 22-én a Jezsuita Párbeszéd Házában találkoztunk öregdiákjainkkal, frissen hazatért ösztöndíjasainkkal, támogatókkal és a „CTP-család” tagjaival.

ctp kis képek 44

Az Esten nagyjából 1oo-an vettünk részt. A mostani program központi témája a 2o éves évfordulóját ünneplő CTP volt. Jelen volt alapító „atyánk”, Dr. Forgách Péter Buffalóból, aki a kerek születésnap alkalmából a kezdeti időszakot, a CTP elindulását idézte fel beszédében. Hallgattuk, hogyan érte el, hogy a Niagara University ingyenes képzési helyet ajánljon fel magyar diákoknak. 

ctp kis képek 70

Radimiecky Géza az első niagarás diák volt. Ezért éppen ő méltatta az idei Év Embere díjazott Niagara University-t. Az egyetem képviseletében hárman is eljöttek az ünnepségre, Father Maher, az egyetem elnöke vette át a kitüntető díjat, biztosítva, hogy a jövőben is lesz helye magyar diákoknak a Niagarán. 

ctp kis képek 105

Borka Balázs frappáns „comic-style” videóval mesélte el nekünk, miként is keveredett ő 2o évvel ezelőtt Amerikába, s hogyan segédkezett a program elindításában, sőt vállalta az első diák „tesztalanyi” szerepét is. A program moderálásában két egykori niagarás, Réka és Zoli segédkezett, nekik külön is köszönjük a frappáns összekötő szövegeket.ctp kis képek 108

Az esten a szórakoztatásról a népszerű Halott pénz zenekar énekes-gitárosa, Járai Márk gondoskodott. Rövid akusztikus koncertje jó ráhangolódás volt az azt követő vacsorára. Ám a vacsora előtt még egy nagyon amerikai eleme volt az estének: bingót játszottunk. 

A vacsora más oldott, közvetlen hangulatban zajlott, itt lehetősége volt az egymást rég nem látott CTP-seknek találkozni, beszélgetni, kapcsolatot építeni. Itt került sor a fotópályazat legjobbjainak kihirdetésére is. Több, mint 4o fotó közül az est résztvevői választották ki a számukra leginkább tetsző képeket, melyek mindegyike CTP-s diákok amerikai és magyarországi élményeit dolgozta fel. 

Reméljük, mindenki jól érezte magát körünkben. Köszönjük a résztvevőknek, hogy jelenlétükkel és anyagilag is támogatták alapítványunkat.

CTP

CTP