Skip to main content
Beszámoló

Hazatérő interjú – Brockhauser Ildikó és Tamás

By 2020.09.19.No Comments

Ildi és Tama házaspárként utaztak ki az USA-ba és Buffaloban tanultak.

Mikor jöttetek haza?

2014. július végén jöttünk haza. Összesen két évet töltöttünk az Egyesült Államokban.

Hol és mit tanultatok odakint?

Ildi: Buffaloban a Medaille College pszichológia mesterképzését végeztem el.

Tama: Trocaire College, Human Resource Management 2 éves képzését végeztem.

Mi hiányzik a legjobban az USAból?

Elsősorban az emberek, akikkel ott ismerkedtünk meg. A Forgách családon, a rendelő páciensein és diáktársainkon kívül a helyi magyar református gyülekezetből a nénik és bácsik, iskolai kollegák, vendéglátóink szerte USA-ban. Ezen kívül még nagyon hiányoznak a Nemzeti Parkok – a különleges természeti szépségek. Néha a Thrift Store is.

Mi az, amit magatokkal hoztatok?

Ildi: Egy kis felnőttséget, amelyet ott értem el, a vezetési gyakorlatot, ami szintén új volt számomra az USA-ban, a bővülő látókörömet, sok élményt és erőt, amelyet a nehézségekkel való megküzdés munkált ki. Legfőképpen pedig egy mély bizalmat Istenben.

Tama: Amerikai marketing és business látásmódot, élet-közeli angol tudást, kitágult magyarság-szemléletet.

Mit csináltok most itthon, mik a terveitek?

Ildi: Miután hazajöttünk az Országos Gyermekegészségügyi Intézetnél helyezkedtem el pszichológusként. Ez egy olyan munkahely és munkakör, amilyenről régóta álmodtam: a személyes és csoportos pszichológusi munka mellett publikációs és kutatói tevékenységet is magában foglal hazai és nemzetközi együttműködések keretében. Ezen kívül folytatom évek óta tartó pszichológus szerzői tevékenységemet a Family Magazin hasábjain és a korábban megkezdett családterápiás képzésemet. Célom pszichológusi tapasztalataim és készségeim fejlesztése.

Tama: Építész vagyok. Ingatlan – tervezés – projektmenedzsment. Mindig evvel foglalkoztam. Mielőtt kimentünk nagyberuházói ingatlan-fejlesztőként dolgoztam alkalmazottként. Most saját vállalkozásban, személyes felkérésekre, elsősorban otthonteremtési elképzeléseket váltok valóra. Hosszabb távon családunk gyarapodása mellett, a református egyház ingatlan-kezelését szeretném megreformálni.

Hogyan megy az itthoni beilleszkedés?

Újrakezdés megint. Egyrészről jó visszatérni családjainkhoz, gyülekezetünkhöz, barátainkhoz, akik nagyon hiányoztak kintlétünk alatt. Másrészről két év hosszú idő volt – különösképpen úgy, hogy ez alatt összesen egy hetet voltunk itthon. Így néha fura szembesülni az itthoni beidegződésekkel, aktuális társadalmi viszonyokkal.  És persze: „mindenhol jó, de legjobb itthon:)”

CTP

CTP