Skip to main content
Bemutató

Bemutatjuk új diákjainkat – Kovács Katalin

By 2020.09.19.No Comments

Hol tanulsz most?

2014 januárjától a Niagara Egyetem Master of Business Administration képzési programjában veszek részt, stratégiai menedzsment szakirányon.

 Honnan származol?

Kecskeméten születtem, 18 éves koromig ott éltem, aztán Budapestre kerültem és a mostani tanulmányaim megkezdéséig ott is éltem.

 Ki/kik a tesóid?

Egy nővérem van, biológus és gyógytornász végzettséggel, jelenleg gyógytornászként dolgozik. Nagyon sokat köszönhetek neki, folyamatosan bátorít és támogat.

 Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Először az ELTE-BTK angol szakán végeztem angol szakos tanárként, majd a Budapesti Gazdasági Főiskolán szereztem Idegenforgalom és szálloda szakon közgazdász diplomát. Ez után több helyen is dolgoztam, egy rövid ideig Svájcban is éltem. 2006-tól 2013. december 30-ig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkatársaként tevékenykedtem területfejlesztésben, a Regionális Fejlesztési Operatív Programok végrehajtásában vettem részt, először mint programmenedzser, majd alkalmam nyílt kipróbálni magam osztályvezetőként is.

 Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

Ebben a szemeszterben 5 tantárgyat vettem fel, vezetői informatikai rendszerek ismereteket, marketinget, valószínűségszámításást, HR menedzsmentet, és gyártásirányítási rendszer ismereteket tanulok.

 Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

A hétvégéket általában tanulással töltöm, szombatonként egész nap az egyetemen vagyok. A tanulás miatt szabadidőm sajnos nincs sok, ha tehetem, eljárok az egyetem edzőtermébe futni és táncolni, illetve a többi nemzetközi diákkal járok baráti nemzetközi vacsorára, illetve Bibliaórára. Remélem, hogy a nyári szemeszter alatt több lesz a szabadidőm, és jobban fel tudom fedezni a környéket, illetve hallottam, hogy Buffaloban nagyon sok szabadtéri fesztivál és esemény van májustól.

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Nagyon sok mindent szeretnék látni, remélem, hogy egy részét meg is tudom valósítani. New York-ot, Washington DC-t, Boston és Las Vegast szeretném meglátogatni a városok közül, illetve a Grand Canyon és a Yellowstone Nemzeti Park a két álom uticél, ahova mindenképp szeretnék eljutni. De bármi mást is szívesen megnézek, ha alkalom adódik rá, hiszen nagyon sok látnivaló van az Egyesült Államokban.

 Mi hiányzik Magyarországról?

A kutyusom, Borika. No meg a családom, és a barátaim. És még a kocsim.

 Kedvenc amerikai ételed?

Hát… ha van is, még nem találtam meg. Állítólag Buffalo nagyon híres a csirkeszárnyról (Buffalo’s chichken wings), de még nem volt alkalmam megkóstolni.

 Van-e mar olyan, ami hiányozna, ha eljönnél az Egyesült Államokból?

Nincs.

 Mi a legfőbb hétköznapi beszédtéma nálatok?

Nincs külön téma, ami központi helyen lenne. Nagy esemény volt a Super Bowl pár hete; a hónapok óta tartó rendkívüli hideg és havazás már kezdi megviselni az embereket, illetve engem foglalkoztat nagyon, hogy a Niagara-vízesés közelsége ellenére hogyan lehet, hogy a város, Niagara Falls gyakorlatilag nem tud taplra állni, miután kivonultak a nagy vegyi gyárak a helyről.

 Mitől tartasz és miben reménykedsz?

Kicsit tartok attól, hogy nehéz lesz otthon olyan munkát találni, amit legalább annyira szeretek, és olyan szinten meg lehet belőle élni, mint az előző munkahelyemen. Jó lenne, még mielőtt hazamegyek, itt kint dolgozni egy ideig, hogy az MBA programban megszerzett tudásomat a gyakorlatban is kipróbáljam.

 Ha két mondatban kellene bemutatnod magad, mit mondanál?

Azt hiszem, nagyon erős a tudatalattim teremtő működése. Egy fél évvel ezelőtt, egy nagyon nehéz, stresszes munaknap után egy pillanatra eszembe ötlött, hogy milyen jó lenne egy évre kiszakadni innen, és csak tanulni, sportolni, meg utazni. Aztán el is felejtettem. Most meg itt vagyok, tanulhatok, sprotolhatok, utazhatok. És még annyi, hogy ha hazamegyek, akkor olyan helyen szeretnék dolgozni, ami a környezettudatos, fenntartható élettérről szól.

CTP

CTP