Skip to main content
Bemutató

Bemutatjuk új diákjainkat: Garai Dóra

By 2020.09.20.No Comments

Honnan  származol?

Bár Budapesten  éltem az elmúlt 5  évben, valójában  Veresegyházról  származom. Sokak  szerint a  felmenőim között  vannak  asszonykórus  tagok, én ebben  nem vagyok biztos.

Mit tanultál, hol dolgoztál otthon?

Otthon Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia mesterszakot végeztem, de még nem fejeztem be. Igazából most járok az utolsó félévemnél, de az utazásom miatt csak online kurzusokat tudok felvenni, úgyhogy ha minden igaz, jövőre hazamegyek diplomázni. Emellett önkéntesként a Pszinapszis, Budapesti Pszichológiai Napok szervezésében vettem részt évekig. Emellett volt szerencsém a Pannonjob Kft. alkalmazottjaként a HR világával is megismerkednem.

Milyen tárgyaid vannak ebben a félévben?

Ebben a félévben Tanácsadás Pszichológiája, Statisztika, Pszichopatológia és Módszertan tárgyakat vettem fel. A kedvencem eddig a Tanácsadás volt, és egyben az első impressziómat is ez az óra adta, hiszen az érkezésem utáni napon már mennem is kellett reggel egyetemre. Úgy gondolom, nagyon pozitív élmény volt számomra. Jó volt ilyen gyorsan belecsöppenni az itteni egyetemi életbe.

Hogy töltöd a hétvégeidet, szabadidődet?

A hétvégék nyitányát a péntek esti cserkészet adja, aminek működését és céljait kezdettől nagyon becsültem, így szívesen részt veszek rajta, amikor csak tudok. A hétvégéken nagyrészt vendégségbe járunk, sportolunk, tanulunk, bejárjuk a várost. Vasárnap pedig templomba járunk. Még nincsenek bevett szokásaim, inkább mindig megyek, ahová tudok, hogy sok mindenkivel és mindennel megismerkedhessek.

Mit szeretnél látni az Egyesült Államokból?

Bár nekem nem ez az első amerikai utam, mégis úgy érzem, hogy ebből sosem elég. Kis költői túlzással: mindent szeretnék látni. Főleg a természeti szépségek, tájak vonzottak eddig, ezért a nemzeti parkok, a tavak, a folyók, hegyek a bakancslistámon szerepelnek. Nagyon szeretnék eljutni újból a nyugati partra, és rácsodálkozni az Egyesült Államok sokszínűségre és hatalmas területére. Yellowstone Nemzeti Park, Redwood Nemzeti Park, Sedona, Florida, Washington D.C. mind a listámon szerepelnek.

Mi hiányzik Magyarországról?

Magyarországról egyértelműen a szeretteim hiányoznak.

Kedvenc amerikai ételed?

A kedvenc amerikai ételem a peanut butter, kenyérrel vagy kenyér nélkül.

Van-e mar olyan, ami hiányozna, ha eljönnél az Egyesült Államokból?

Nem szeretném magamat ismételni, viszont azt kell, hogy mondjam, hogy az itteni emberek.

Ha két mondatban kellene bemutatnod magad, mit mondanál?

Nem lehet a mosolyt letörölni az arcomról. Aki nem hiszi, járjon utána.

CTP

CTP